گیربکس های دوکلاچه بطور کلی به دو دسته خشک و تر تقسیم می شوند.
علت این نامگذاری هم به سیستم روانکاری چرخ دنده ها بر می گردد.

گیربکس دوکلاچه خشک (Dry dual clutch)
این نوع گیربکس برای انجام فعالیت خود به روغن نیاز ندارد و با استفاده از ایجاد اصطکاک بین دو سطح فرایند تعویض چرخ دنده ها صورت می گیرد.
در داخل کشور خودروی فولکس واگن پاسات از این گیربکس بهره می برد.
این نسخه در مقایسه با نمونه های دوکلاچه مصرف سوخت کمتری در سرعت های پایین دارد.
این را در نظر داشته باشید که در این نوع گیربکس اگر مهندسی دقیق صورت نگیرد قطعا عملکرد خوبی نخواهیم داشت.
به همین دلیل گیربکس های دوکلاچه خشک چینی معمولا عملکرد قابل قبولی ارائه نمی دهند.

گیربکس دوکلاچه تر(wet dual clutch)
در این سیستم از روغن به عنوان روانکار بین چرخ دنده ها استفاده میشود در نتیجه اصطکاک بین قطعات کمتر شده و عمر آنها افزایش می یابد.
در داخل کشور خودروهایی مانند فولکس تیگوان، تیگو۸ پرومکس از این گیربکس بهره می برند.این مدل گیربکس ها در مقایسه با نمونه های خشک قیمت بالاتری دارند.

 

مزایا
۱_کاهش مصرف سوخت : از آنجا که ارتباط بین موتور و گیربکس قطع نمی شود بهره وری مصرف سوخت افزایش می یابد.

۲_افزایش قدرت و شتاب بیشتر : این نوع گیربکس ها به دلیل وجود دو کلاچ و تعویض سریعتر دنده ها بدون اتلاف وقت شتاب گیری بیشتری نسبت به سایر مدل ها دارند.

۳-تعویض نرم تر دنده ها : به دلیل وجود دو مجموعه مجزا چرخ دنده و کلاچ و سرعت عمل بالای کامپیوتر در تعویض دنده ها، این کار بسیار نرم تر از سایر گیربکس ها صورت می پذیرد.

 

معایب
۱-هزینه بالای تولید : به علت پیچیدگی و به کار رفتن قطعات بیشتر در این نوع گیربکس هزینه تولید آن و به تبع آن قیمت تمام شده خودروهای مجهز به این سیستم بالا خواهد رفت.

۲_داغ کردن گیربکس در نمونه های خشک : به دلیل اینکه در این نوع از دوکلاچه ها از روغن  واسکازین استفاده نمی شود در ترافیک های طولانی مدت و همچنین سرعت های بالا اصطکاک بین صفحات بالا رفته و همین امر باعث بالا رفتن دمای گیربکس و  کاهش عملکرد گیربکس خواهد شد.
همچنین احتمال خوردگی قطعات در این نمونه گیربکس بیشتر است که این مشکل در گیربکس های دوکلاچه تر برطرف شده است.

۳_هزینه بالای نگه داری : به علت پیچیدگی خاص این نوع گیربکس ها و همچنین استفاده نکردن از روغن در نمونه های خشک نگه داری از این گیربکس ها نیاز به مراقبت های بیشتری دارد که درصورت عدم رعایت هزینه تعمیر و نگه داری بالاتری در مقایسه با انواع دیگر گیربکس ها خواهد داشت.

 

فرایند کلاچ گیری یک فرایند سخت و طاقت فرسا می باشد.
شركت اتاكو اقدام به طراحي و ساخت دستگاهي كرد كه با در اختيار داشتن قدرت و گشتاور طبيعي خودرو عمل كلاچ گيري بدون پا و تعويض دنده به صورت دستي صورت بگيرد بدون اينكه تغييري در شتاب و قدرت خوردو ايجاد شود.
شرکت اتاکو با هزينه بسيار پايين تر و بدون هزينه نگهداري این روند را به یه پروسه بهتری تبدیل کرده است و دیگر کلاچ گیری با پدال صورت نمیگیرد و به این سیستم های جدید سیستم کلاچ اتوماتیک هوشمند میگویند که شما میتوانید برای آشنایی با این محصول و مکانیزم کارکرد این دستگاه بر روی کلاچ هوشمند یا اتوماتیک کلیک کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *